Begynne med judo?‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Gull til Bodø

lagt inn 13. jun. 2016, 14:43 av Skjalg Andersen   [ oppdatert 13. jun. 2016, 14:43 ]

Det ble i helgen arrangert Norgescup i Judo i Tverlandshallen med 110 deltakere fra både Norge, Finland, Russland og Frankrike.

Blandt annet tok Sigurd Grotle Stokke fra Bodø gull i U18.

Stort potensiale

I tillegg hadde den nyansatte landslagstreneren Mike Newton tatt turen opp til sin første Norgescup. Engelskmannen som nylig ble ansatt var imponert av det han fikk se på matta.

 - Det er veldig mye talent her i hallen, det handler bare om å gi gode råd når det kommer til teknikk og utførelse, sier Newton smilende. Han er klokkeklar på at det er stort potensiale i Norge som judonasjon og mener at det trenger bare noen justeringer før Norge kan være med å kjempe i toppen.

– Norge er i stor utvikling, og vi er absolutt på rett vei, avslutter Newton.

Satser alt

På Norges judolandslag finner vi to utøvere fra Bodø, nemlig Sigurd Grotle Stokke (17) og Thea Lillegaard (18). Thea studerer på Norges Toppidrettsgymnas og satser stort på Judo, mens Sigurd følger snart etter og starter på samme gymnas i Oslo, til høsten. Begge to satser stort på Judo og har et ønske om å bli best mulig.

- Vi får en annen hverdag i Oslo enn her, vi trener hver dag, så det er veldig gøy. I tillegg har vi nå fått ny landslagstrener så vi håper at det skal gi en opptur til Norsk Judo, forklarer Lillegaard.

Spennende framtid

Stevneleder under Norgescupen var Hanne Myrnes, og hun var svært fornøyd med hvordan stevnet foregikk.

– Vi er kjempeglade for at det kommer utøvere fra så mange forskjellige land.  Judo er jo den nest største individuelle idretten i verden, så det er veldig moro at Norge nå satser skikkelig, med ny landslagstrener og alt, forteller Myrnes


Artikkelen er kopiert, med tillatelse fra AN.no

Comments