Begynne med judo?‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Dangradering i Region Nord

lagt inn 14. mar. 2016, 04:45 av Skjalg Andersen   [ oppdatert 26. apr. 2016, 03:05 ]
I helgen hadde Norges Judoforbund Dan-gradering i Bodø.
Det er andre gang Judoforbundet har lagt en Dan-gradering til Bodø.

Det var tilsammen 5 kandidater som hadde søkt og fått godkjent søknad/pensum for å stille til gradering.

Hanne Myrnes (til 3.Dan), Skjalg E Andersen og Sigurd Kalvå stilte fra Bodø Judo Club, mens Espen Johannessen og Thomas Hansen kom fra Nidaros Judoklubb for å være med. (Alle til 1.Dan).  Øystein-Wessel Kalvå stilte som graderingspartner (uke) for Hanne, og gjorde en like upåklagelig jobb denne gang, som han gjorde når Hanne graderte til 2.Dan.

Det må nevnes at både Sigurd, Skjalg og Thomas Hansen begynte som nybegynnere hos Bodø Judo Club i hhv 2004, 1990, 1989, så det var ekstra stas å ta Dan-graderingen på samme plass som judo-karrierene startet.
Etter en lang og begivenhetsrik gradering på 4,5 timer, med kata, fri ne-wasa (Bakketeknikker), fri tachi-wasa (stående teknikker), bestemte bevegelsesoppgaver og favoritteknikker, kunne sensor Ronald Guttormsen (4.Dan) og medsensor Espen Tangen med glede meddele at alle kandidater hadde bestått graderingen.

Vi gratulerer alle kandidater med deres nye mester-grad.